tirsdag 28. februar 2012

Sjokoladekake


5 egg
375 g smør
6 dl sukker
7 ½ dl hvetemel
2 ½ dl melk
6 ss kakao
1 ss vaniljesukker
2 ss bakepulver

Glasur
125 g smør
7 dl melis
1 dl kaffe eller vann
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker


1.      Pisk egg og sukker til eggedosis
2.      Bland i de tørre ingrediensene og smelt smøret.
3.      Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melk og smeltet smør.
4.      Fyll deigen over i en langpanne.
5.      Stek kaken i langpanne (35 x 40 cm), på 175 ºC i ca 40 minutter (30 minutter på varmluft). Kaken avkjøles helt før glasuren tas på.
6.      Glasuren lages ved å blande smeltet smør og de øvrige ingrediensene i en mikser, til en klumpfri glasur. Smøres på kaken straks.

Hvordan gå frem i bilder:


 Lag eggedosis...

 Bland i resten av ingrediensene...

 Fyll over i en langpanne...og stek den i ovnen...

 Pynt med glasur og strøssel...

Skjær av kantene og del i fine stykker...SPIS RESTENE :-)

Legg stykkene på et pent fat og blir det noen til overs...spis dem og :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar