tirsdag 28. februar 2012

Julekake

50 g gjær
150 g smør
6 ½ dl melk
150 g sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel
150 g rosiner
200 g melkesjokolade
1 egg og litt melk til pensling

 
  1. Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er 37 grader. Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Rør i rosiner og sjokolade(i biter), begynn så å blande i hvetemelet til en jevn deig.
  2. La deigen heve i ca. 30 minutter.
  3. Kna deigen smidig og del deigen i to like store emner og form to runde kaker. Sett dem på hver sin stekeplate dekket med bakepapir. La kakene etterheve under håndkle i ca. 40 minutter.
  4. Pisk sammen egget og litt melk og pensle kakene.
  5. Stekes hver for seg på 175 °C varmluft på midterste rille i ca. 30 minutter.
Tips: Dekk over kakene med et stykke bakepapir etter 20 minutter steking for å unngå at de blir for mørke på overflaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar