mandag 27. februar 2012

Boller

16/32 stk

100 g margarin
4 dl melk
50 g fersk gjær for søte deiger
1 egg
1 ½  dl sukker
1 ts kardemomme
850 g hvetemel
200 g melkesjokolade eller rosiner



  1. Smelt margarin, tilsett melk og varm opp til 37 °C og rør inn gjæren.
  2. Visp egget lett sammen og bland det i melkeblandingen.
  3. Tilsett sukker, kardemomme og mesteparten av hvetemelet og rør deigen sammen. Tilsett resten av hvetemelet til deigen slipper bollen.
  4. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
  5. Del opp deigen i 16 store boller eller 32 små, del sjokoladen i små biter og fordel dem på antall boller. Rull bollene og sett dem på stekebrett. Ønskes bryteboller brukes kun ett brett til alle bollene. La bollene etterheves på et lunt sted i minst 40 minutter.
  6. Pensle bollene med egg og sett dem inn i ovnen på midterste rille ved 180 °C varmluft i ca. 15 minutter, lager du små boller vil steketiden være noe kortere, ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar