mandag 27. februar 2012

Store sjokolademuffins

6 stk

225 g mykt smør
3 dl sukker
3 egg
4 ½ dl hvetemel
1 ½ toppet teskje bakepulver
1 ½ oppet teskje vaniljesukker
¾ dl melk
150 g melkesjokolade i biter
6 store muffinsformer /muffinsbrett


  1. Rør smør og sukker godt sammen men du trenger ikke piske det hvitt og skummende som du gjør når du lager sukkerbrød, bare til det er mykt.
  2. Knegg i eggene ett og et og rør godt, ha i mel, bakepulver og vaniljesukker og rør inn, til slutt tilsetter du melken. Dette blir en veldig tykk røre men det skal den være.
  3. Fordel røren i formene, du trenger ikke spre den pent nedi.
  4. Til slutt tilsetter du sjokoladen på toppen og trykker de litt nedi røren. Stek dem ved 200 °C midt i ovnen i ca. 15 minutter, dekk dem til med bakepapir så de ikke blir for mørke og la dem steke i 10 minutter til. Kjenn etter med en kakenål om de er ferdige. Avkjøles på rist.

1 kommentar: