søndag 26. februar 2012

Vaniljekringle

2 stk

100 g margarin
4 dl melk
50 g fersk gjær for søte deiger
1 egg
1 ½  dl sukker
1 ts kardemomme
850 g hvetemel
½ liter ferdig vaniljekrem
Melis til pynt



  1. Smelt margarin, tilsett melk og varm opp til
  2. 37 grader og rør inn gjæren.
  3. Visp egget lett sammen og bland det i
  4. melkeblandingen.
  5. Tilsett sukker, kardemomme og mesteparten av hvetemelet og rør deigen sammen. Tilsett resten av hvetemelet til deigen slipper bollen.
  6. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
  7. Del deigen i to emner og kjevle dem ut på hvert sitt stekebrett. Legg et tykt lag med vaniljekrem på tvers på midten av hver kringle. Klipp på skrått inn mot midten, stopp litt før du når fyllet, på hver side av kringla og flett remsene over hverandre inn mot midten og over vaniljefyllet. La kringlene etterheve på et lunt sted i minst 40 minutter.
  8. Pensle kringlene med egg og sett dem inn i ovnen på midterste rille ved 180 °C varmluft i ca. 15-20 minutter. Avkjøles på rist.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar