torsdag 19. april 2012

Daimkake

Mandelbunner
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss kremfløte
1 pose daimkuler (100 g)

  1. Mal mandlene, bland i melis. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn. Ha mandeldeigen i en rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
  2. Stek kaken ved 175 °C på nederste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet over natten (kakebunnen skal deles i to på langs, noe som er betydelig lettere dersom kaken er helt kald).
  3. Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig omrøring med visp til fyllet tykner.
  4. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt, gjerne i kjøleskap over natten.
  5. Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner og fordel fyllet mellom bunnene og sett kaken kaldt. Smelt melkesjokoladen sammen med kremfløten. Rør inn daimkulene. Smør glasuren på toppen av kaken og sett den tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Kaken bør stå kaldt til servering. 

5 kommentarer:

  1. Anonym3/15/2013

    Deilig!!!!!! Tusen takk!!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig! Fint å høre at andre liker kakene og :-)

      Slett
  2. Anonym4/03/2013

    Kaken var bare nydelig <3

    SvarSlett
  3. Anonym6/21/2013

    Kan jeg lage denne daimkaken i langpanne. Om det er mulig hvor mye må jeg doble den. Ser veldig godt ut gleder meg til å lage den !!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann! Beklager sent svar, men har hatt mye på gang i det siste...Jeg har aldri selv laget denne i en langpanne, men det bør så absolutt kunne gjøres. Litt usikker på mengden som skal til, men oppskrifen er ment for en liten rund form så vil nok lønne seg å doble den for en liten langpanne (ca. 20x30 cm), for en stor langpanne holder det kanskje med en tredobling. Bare å prøve seg fram, smaken blir nok god uansett ;-)

      Slett