mandag 30. april 2012

Dotskake

Bunn
2 pakker Dotskjeks (Dobbel-brownie)
100 gram smør

Ostekrem
400 g naturell kremost
3,5 dl melis
3 dl kremfløte
5 ss sukker
5 Dotskjeks

Sjokolademousse
200 gram lys kokesjokolade
1 egg
2 spiseskjeer sukker
3 dl kremfløte

12 Dotskjeks

Pynt
4 Dotskjeks fra tredje pakke, delt i to.

Bunnen:
  1. Knus kjeksen i en plastpose med f.eksempel en kjevle.
  2. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og ha den straks over i en rund springform.
  3. Ikke press massen for hardt sammen, da blir den veldig vanskelig å skjære.
Ostekremen:
  1. Pisk kremosten og melisen sammen.
  2. Så pisker du kremfløte og sukker.
  3. Bland deretter alt sammen til en blanding.
  4. Smør halvparten av ostekremen over kakebunnen og sett kaka i kjøleskapet. 
Sjokolademoussen: 
  1. Smelt sjokoladen i et vannbad.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Så pisker du kremfløten.
  4. Så blander du alt sammen - eggedosis, krem og smeltet sjokolade (den må ikke være glovarm).
  5. Bland deretter i knust kjeks.
  6. Smør sjokolademoussen over kaka, og la den stå i kjøleskapet i minst en time.
  7. Til slutt smører du over siste rest av ostekremen.
  8. La kaka stå kjølig i noen timer, og pynt med resten av kjeksen. Kaken kan gjerne stå over natten om du har tid til det :-)

2 kommentarer:

  1. Anonyme Ingrid5/01/2012

    Den så veldig god ut. Smaker den som oreokake?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jepp, den smaker som oreokake, men jeg foretrekker den med Dotskjeks istedet :-) Er kjempemektig, men god!


      Slett