torsdag 21. juni 2012

Ananaskake

2 ss sukker
6-8 skriver hermetisk ananas
3 ss ananassaft (fra boksen)
10-15 syltede kirsebær eller røde coctailbær
100 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g smør, smeltet
100 g sukker
2 egg

  1. Sett stekeovnen på 200 grader, smør en paiform som er ca. 24-26 cm i diameter - ikke bruk springform.
  2. Dryss 2 ss sukker i bunnen av den smurte paiformen og legg ananasskivene jevnt utover.
  3. Legg et kirsebær eller coctailbær midt i hver ring, og mellom ringene langs kanten.
  4. Ha mel, bakepulver, smør, sukker og egg i en bolle og rør det fort sammen til en jevn røre. Tilsett så 3 ss ananassaft, slik at røren blir litt tynnere.
  5. Førdel røren forsiktig over de kirsebærdekorerte ananasringene - den skal bare såvidt dekke "pynten".
  6. Stek kaken i 20 minutter på varmluft eller 30  minutter i vanlig ovn. Før en palettkniv forsiktig langs kanten av formen, lett et kakefat over og snu den raskt opp ned. La kaken avkjøles før servering.

1 kommentar: