fredag 22. juni 2012

Banankake

3 egg
3 dl sukker
3 modne bananer
150 g smeltet smør
2 dl siktet fint rugmel
1 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
  1. Visp egg og sukker til luftig eggedosiss.
  2. Mos bananene med gaffel, tilsett bananene og smeltet smør i eggedosissen.
  3. Bland rugmel, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland det frosiktig inn i røra.
  4. Stek kaken i en springform på 175 grader på nederste rille i 45-60 minutter. Kakenålen skal være tørr.
  5. Avkjøl kaken på rist og flytt den over på et kakefat, pynt kaken med et melisdryss og eventuelt litt friske bær rett før servering.

Tips: Veldig godt med en liten dæsj pisket krem med vanilje eller litt vaniljeis ved siden av :-)

1 kommentar:

  1. Denne kaken passer ypperlig som "ta med på jobb"- kake. Lettvint å lage, frakte og nok til ca. 8 personer (hvis ikke du har ekstreme kakemomser som kollegaer da :-)).

    SvarSlett