mandag 18. juni 2012

Havrecookies


175 g hvetemel
2 ts bakepulver
200 g havregryn
100 g sukker
140 g smeltet smør
50 g lys sirup, varmet i mikro
½-1 dl vann
100 g rosiner
70 g valnøtter
200 g kokesjokolade

  1. Bland mel, bakepulver, havregryn og sukker i en bolle.
  2. Tilsett smøret og smuldre det i det tørre.
  3. Ha i den varme sirupen og vann, og rør til en jevn deig.
  4. Tilsett hakkede valnøtter, rosiner og sjokolade tilslutt.
  5. Form deigen i 20 store kuler som presses litt flate (ca. 1 cm tykke) og legges på et bakepapirkledt stekebrett. Det går fint med alle 20 på et brett da de utvider seg lite.
  6. Stek kakene ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter, brukes vanlig ovn beregnes noe lenger steketid.
  7. Flytt kakene over på rist og la de avkjøles helt før de legges over i en tattsluttet kakeboks.

Tips: Disse kan fryses ned!

1 kommentar:

  1. Flotte cookies som metter. En slik cookie i veska/sekken til det lille sultsuget som kommer i to- halv tre-tia, og du holder ut helt til middag - også er den full av havre og nøtter (litt rosiner og sjokolade og da...)! Ypperlig som mellommåltid og har lang holdbarhet i tett kakeboks :-)

    SvarSlett