fredag 29. juni 2012

Rabarbrapai

3 butterdeigsplater
2 store stilker rabarbra
1 håndfull mandler, delt i to
1 ss sukker
¾ dl vann

Vaniljekrem
1 ½ dl melk
¾ dl fløte
2 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
35 g sukker
1 ss hvetemel

1.      Skrell rabarbraen og del den i ca. 5 cm lange biter, evt. del dem også på langs.
2.      Legg dem i bunnen av en kjele, strø over 1 ss sukker og vannet. La det koke opp og snu forsiktig på bitene før kjelen tas av platen og rabarbraen avkjøles under lokk til den er mør.
3.      Kok opp melk og fløte sammen med vaniljesukkeret.
4.      Bland 2 eggeplommer (spar den ene til pensling) med sukker og hvetemel til en glatt røre, tilsett den varme melkeblandingen under omrøring og hell blandingen tilbake i kjelen.
5.      Varm blandingen forsiktig opp under omrøring, den skal ikke koke! La kremen avkjøles under omrøring til den tykner noe.
6.      Legg butterdeigsplatene på et bakepapirkledt stekebrett og prikk med gaffel nesten helt ut til kanten. La det være igjen ½ -1 cm med «skorpe».
7.      Smør kanten av butterdeigsplatene med lettpisket eggeplomme, og legg vaniljekremen som en firkant midt på hver plate.
8.      Legg rabarbrabitene forsiktig ned i kremen og legg noen mandler innimellom hver rabarbrabit.
9.      Stek paiene ved 200 ºC (uten varmluft) i 20-30 minutter. Ta dem ut av ovnen når de er gyldne og luftige, sikt på melis og server varme.

1 kommentar:

  1. Denne ble kjempegod! Men hvis du vil ha en enda enklere pai kan du bruke ferdig vaniljekrem...

    SvarSlett