torsdag 28. juni 2012

Vannbakkels med vaniljekrem og sjokolade

ca. 20 stk

Vannbakkels
¾ dl vann
25 g smør
50 g mel (ca. 5 ss)
1 egg

Vaniljekrem
25 g smør
1½ dl melk
1 ts vaniljesukker
¼ dl sukker
1 eggeplomme
1 egg
10 g maisenna (ca. 2 ss)
Ca. 50 g Smeltet sjokolade til topping

1.      Lag først vannbakkelsene. Kok opp vann, smør og salt og tilsett melet. Når røren slipper kjelen tas den til side og egget røres inn.
2.      Ha deigen i en sprøytepose og lag små topper på størrelse med en stor drue på et bakepapir. Ha gjerne litt olje under bakepapiret slik at det fester seg til stekebrettet.
3.      Stek dem ved 180 ºC (uten varmluft) i 20-25 minutter. Avkjøles på rist.
4.      Lag vaniljekremen mens vannbakkelsene stekes. Pisk smøret hvitt og sett det til side.
5.      Kok opp melk, vaniljesukker og ⅔ av sukkeret. Bland eggeplomme, egg, maisenna og resten av sukkeret i en bolle og hell den varme melkeblandingen over i eggeblandingen under omrøring.
6.      Hell blandingen tilbake i kjelen og la det hele småkoke under konstant omrøring i 3-4 minutter.
7.      Press blandingen gjennom en sil og pisk til den er nesten helt kald. Tilsett smøret og pisk videre i 3 minutter. Sett det kaldt til vannbakkelsene er avkjølt.
8.      Lag et lite snitt under hver vannbakkels og bruk en sprøytepose med liten spiss og fyll vannbakkelsene med krem.
9.      Smelt sjokolade i mikro eller over vannbad. Ringle smeltet sjokolade over vannbakkelsene. Sett kaldt frem til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar