mandag 8. oktober 2012

Eplepai



Fyll:
0,75 dl sukker eller sukkererstatning
1/2 ts kanel
6 epler
1 ss hvetemel
1 smørklatt

Deig:
3,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
140 g romtemperert smør
3/4 dl vann
Egg til pensling

  1. Rens eplene og del dem i terninger, legg dem i en kasserolle sammen med resten av fyllet og la det simre på middels varme mens du lager deigen.
  2. Del smøret i terninger og kna det sammen med salt og hvetemel til en jevn deg, pass på at alt smøret er knadd inn.
  3. Tilsett vannet og kna videre til en smidig og lett deig.
  4. Kjevle ut halvparten av deigen til en stor rund leiv og legg den pent over i en rund paiform. Press deigen ned i formen og opp langs kantene.
  5. Hell over fyllet og fordel det jevnt utover paibunnen.
  6. Kjevle ut den andre halvparten av deigen til et rundt lokk som legges forsiktig over paien. Press ned langs kantene med en gaffel og lag tre snitt i lokket med en skarp kniv.
  7. Pense pailokket med sammenvispet egg og stek paien på nederste rille i ca. 1 time på 180 grader (uten varmluft).
Forvirret..? Eller kanskje ikke :-) Uansett, her kommer bildene:

Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i terninger.

Legg alt til deigen unntatt vannet i en bolle og kna det godt sammen. Tilsett deretter vannet og kna litt til.

 Deigen skal se omtrent slik ut :-)

 Kjevle ut en rundt leiv av halvparten av deigen og legg den i en paiform, hell over eplefyllet...

Kjevle ut restev av paideigen til et lokk og legg det forsiktig over paien, press ned med gaffel langs kanten og lag tre snitt midt i lokket med en skarp kniv, pensle med egg og stek den i ovnen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar