torsdag 11. oktober 2012

Minidonuts


(80 stk)

30 g smeltet smør
3½ dl lunket melk
50 g fersk gjær
1½ dl sukker90 g vaniljepudding pulver (1 pose)
2 ss vaniljeessens
1 krm salt
2 egg
1 liter hvetemel

1.      Varm smør og melk i mikro'n ca. 1 minutt. Tilsett gjær. Rør til gjæren er oppløst og hell alt i en mikserbolle.
2.      Tilsett sukker, vaniljeessens, vaniljepudding pulver og salt.
3.      Tilsett mel og rør det godt inn. Tilsett så eggene og rør godt.
4.      Elt deigen i maskinen til den slipper kantene i bollen. Den vil være noe klissete.
5.      Vend deigen ut på meldrysset bakebord. Arbeid deigen kort og form den til en rund ball. Sett deigen til heving i en bakebolle i ca. 1 time eller til den har doblet seg i størrelsen.
6.      Ta deigen ut av bollen og kjevle den ca. ½ cm tykk. Stikk ut donuts med en rund cookie cutter i forskjellige størrelser, eller med spesielle doughnut cutters. Det går også fint å bruke en kopp eller et lite glass til dette. Jeg brukte en telysholder fra ikea.
7.      Legg dem i formen, eller på en kledd stekeplate.
8.      Dekk med kjøkkenhåndkle. Sett dem til heving i ca. 10 minutter til. Stekes i ca. 8-10 minutter på 190 grader.
9.      Pynt gjerne med smeltet sjokolade og strøssel eller melisglasur og strøssel.

Hvordan lage dem i bilder...








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar