fredag 9. august 2013

Troika-kake


Sjokolade Mousse kakebunn
113 g mørk sjokolade
75 g sukker
6 egg
3 dråper sitronsaft

Gelé og marsipan
250 g hvit marsipan (jeg brukte den fra cacas)
2 pk gelépulver, enten jordbær eller bringebær
1,5 dl kokende vann
½ dl sitronjuice
1 ss glykose (kan droppes)

Sjokoladekrem
227 g mørk sjokolade
5 dl fløte
1 ts vaniljeekstrakt

Sjokolade Mousse kakebunn
  1. Smelt sjokoladen i mikro i ca. 1-2 minutter. Ta det ut etter 30 sekunder, rør noen ganger og varm det litt til.
  2. Når sjokoladen er smeltet settes den til side til den er avkjølt, men fortsatt flytende.
  3. Separer eggeplommene fra eggehvitene.
  4. Hell sukker (unntatt 2 ss som spares til marengsen) i en bolle sammen med eggeplommene, pisk dette i ca. 5 minutter til en lett og luftig eggedosis.
  5. Tilsett den avkjølte sjokoladen til eggedosisen, miks i noen minutter til alt er godt blandet.
  6. Pisk eggehvitene sammen med 2 ss sukker til marengs og tilsett 3 dråper sitronsaft. Ikke pisk marengsen for lenge.
  7. Bland marengsen i sjokoladerøra og hell den over i en langpanne (ca. 30x30 cm) dekt med bakepapir.
  8. Stek kaken i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 15 minutter, la den avkjøles.
Gelé og marsipan
  1. Kjelve ut marsipanen til en stor leiv og legg den over kakebunnen. Bruk melis, ikke mel når du kjevler ut marsipanen.
  2. Kok opp vann og bland det med 2 pk gelépulver. Tilsett 1/2 dl sitronjuice og 1 ss flytende gykose (gir en litt fastere gelé, men kan droppes).
  3. Rør alt godt sammen og få med alt langs kanten på bollen. Sett det kjølig til geléen er blitt litt fastere i konsistensen.
  4. Hell gelé-blandingen over marsipanen og sett det kaldt til det har stivnet helt.
Sjokoladekrem
  1. Del sjokoladen i biter og legg dem i en blender og hakk dem til smuler.
  2. Varm opp fløten og ta den av platen når den begynner å koke.
  3. Tilsett den varme fløten litt og litt til du får en jevn og fin blanding. Hell den over i en ren bolle og sett den kaldt i 1-2 timer, rør litt i den hvert 30. minutt.
  4. Når kremen er begynnt å bli passe stiv, ta den ut og pisk den til en luftig krem, men ikke for lenge (da kan den skille seg).
  5. Bre kremen utover gelé-laget på kaken.
  6. Sett kaken til avkjøling i minst 20 minutter før den deles i passende serveringsstykker.
Oppskriften er hentet fra en annen blogg jeg er veldig glad i som heter Passion4Baking. Jeg har gjort nesten akkurat det samme som står der, men noen småforandringer er det alltid.

Bilder fra min variant av kaken? Jepp, jepp - skal bli :-)

Sjokolade Mousse kakebunn, ferdig stekt i langpanne á 20x30 cm.

Marsinpan fra Cacas kjevlet ut med melis.

Marsipanen kuttet jeg til så den ville passe i langpanna og la den forsiktig over kaken,
 og trykket den lett nedpå.

Jeg brukte 2pk bringebærgelé fra Freia og droppet glykose.

Geléen ble litt klumpete, men smakte godt allikevel.



Sjokoladen ble delt i biter og deretter kjørt i blender. Her må en være litt forsiktig. Det ble litt varmt nederst i blenderen hos meg og noe av sjokoladen smeltet. Det gikk heldigvis bra allikevel :-)



Kremen ble seende slik ut etter 2 timer i kjøleskap og en runde med elektrisk håndmikser, jeg tror jeg kjørte min litt lenge, så vær forsiktig og husk at den for det meste inneholder fløte.

Kladæsj!

Og bre den pent utover kaketoppen, hvis du ønsker kan du spare litt krem til pynting eller slenge på noen friske bringebær slik det er gjort på Passsion4Baking :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar